GateGlam

Litt glamour, litt byliv, litt strøtanker, litt meg

Handbag review: Céline Mini Luggage in black smooth calf skin

Jeg er over gjennomsnittet interessert i vesker, og enkelte (blant annet min kjære mann) har ymtet frempå om at det grenser til avhengighet. Etspørsmål jeg ofte får er: «Hvor mange vesker har du egentlig?» For å være ærlig holder jeg ikke telling, men det har blitt en del, og jeg har det fra pålitelig  hold at de trives utmerket godt hjemme hos meg 🙂

I tilfelle det finnes flere der ute med samme obsession, lurte jeg på om jeg skulle skrive noen reviews over mine favorittvesker.

Jeg går like gjerne sterkt ut med en av mine absolutte storfavoritter: the one and only Céline Mini Luggage i black smooth calf skin.

Motehuset Céline

Céline er et fransk luksusmerke som ble grunnlag i 1945 av Céline Vipiana og mannen hennes. Da Céline ble grunnlagt, var det et av de første luksusmerkene i verden, og Céline Vipiana er en av få originale kvinnelige merkeskapere i likhet med sin landskvinne Coco Chanel.  Céline Vipiana var merkets designer fra oppstarten i 1945 og helt frem til 1996.

De første tiårene fokuserte motehuset på fritidsklær, og det var slik lærprodukter ble et hovedområde. Céline ble kjent for luksussko, hansker og vesker.

I 1996 ble merket kjøpt opp av Louis Vuitton, sin nåværende eier, og dette førte til en voldsom ekspansjon og styrking av merkevaren. Michael Kors tok over roret som sjefdesigner etter Céline Vipiani, og han moderniserte og femininiserte merket. Michael Kors er ikke helt ukjent som veskedesigner selv, men merkets ikoniske status blant verdens handbag addicts kom noen år senere, nemlig da Phoebe Philo tok over som sjefdesigner i 2008 etter et par mellomår med relativt ukjente designere og dalende suksess.

Philo har fokus på chic og kul minimalisme, skreddersøm og materialer, og hun strippet merket for tant og fjas og innførte strømlinjeformer og nøytrale farger. Etter at Philo tok over, har motehuset opplevd knallsuksess, og hun har greid det kunststykket å bli elsket av både kritikere og det kjøpende publikum. Etter mitt syn er det ingen andre motehus som i dag kan konkurrere med Célines elegante og strømlinjeformede veskedesign, og dette demonstreres best av at andre store motehus, som Lanvin, Valentino og Fendi, kopierer det ikoniske, vingeformede designet.

Céline har i likhet med Hermès valgt å holde produksjonen i Europa, og dagens vesker sys i Italia.

Céline Mini Luggage

«Luggage» ble introdusert allerede i 2010 i Philos debutkolleksjon for merket, sammen med «Cabas» og «Classic», og vesken ble en umiddelbar hit. Den fås i størrelsene nano (20x20x19), micro (26x26x14), mini (30x30x17), small (størrelse ukjent, gått ut av produksjon), medium shopper (38x40x18) og shoulder shopper (37x30x18). Noen regner også storesøster Céline Phantom med til Luggage-familien, men for meg er dette to forskjellige design.

Motedirektøren for Bergdorf Goodman kaller disse veskene våre dagers Hermès, og Céline Luggage er vel nå muligens verdens mest gjenkjennelige veskedesign nest etter selveste Hermès Birkin og muligens også Chanel 2.55. Brandets verdi demonstreres på en artig måte av at strandveskeprodusent Banane Taipei byttet ut bildet av Birkin med et bilde av Céline Mini Luggage i 2012.

Slik ser vesken ut forfra:

IMG_0061-smallDen kalles også betegnende nok «smiley face» og «Leighton Meester’s smile» fordi forsiden ligner på et ansikt 🙂

Céline har gjort ørsmå endringer i designet underveis. De første årene var håndtakfestene helt flate, mens nå er de rundere og står mer ut, tilpasset formen på håndtaket. Håndtakene har også blitt noe større siden den første kolleksjonen, og det er en endring som iallfall jeg synes var til det bedre.

Læret tilbys i smooth, drummed, pebbled og suede, og denne vesken er i smooth, eller glatt, lær. Lærkvaliteten er fantastisk, med en glatt, luksuriøs og litt skinnende overflate, og ved siden av det ikoniske designet er det nettopp lærkvaliteten som gjør Céline. Ulempen med glatt lær er at det lettere mister fasongen og får riper. De andre typene, pebbled og drummed, er mer ru og roboste, men ser igjen ikke fullt så glamorøse ut. Decisions decisions.

Denne vesken er svært vakker i sort og blir ikke kjedelig, som ellers kanskje kan være en innvending mot å gå for denne basisfargen. Dessuten: Skal du først investere i en så dyr veske (veiledende pris i norske kroner er ca kr 25 000), så kan det være lurt å kjøpe noe som går til de fleste av antrekkene dine.

Strukturen er stram og strømlinjet med den karakteristiske vingeformen, og denne vesken står like fint på egne ben som den henger på armen din. Også slik minner den om den ikoniske Birkin.

Her ser dere smilefjeset på nært hold 🙂 :

IMG_0062-smallJeg har vesken i GHW, altså gullfarget hardware, som er det vanligste. Denne vesken er definitivt finest med GHW, synes jeg. Her er et bilde fra nettet av SHW til sammenlingning:

Hotlink

Mini Luggage er en romslig veske med plass til masse stæsj, akkurat slik jeg liker dem, og den har glidelåslukning på toppen, samt en frontlomme og en innerlomme med glidelås. Ingen av lommene er spesielt nyttige og er der mest for utseendets skyld.

IMG_0068-small

Ovenfra

Smooth calf skin-varianten er også trukket med glatt kalveskinn på innsiden.

"The wings of Céline"

«The wings of Céline»

For å oppsummere: Dette er en av mine absolutte favorittvesker gjennom tidene, og det er ingen tilfeldighet at jeg skriver min første handbag review om nettopp denne. På tross av den store størrelsen er den så klassisk og elegant at man kan bruke den til pent tøy, og samtidig er det en glimrende veske å bruke i det daglige, både i jobb eller fritid, fordi den er så romslig og enkel å åpne (dette i motsetning til ovennevnte Birkin). Dette er en veske folk snur seg etter på gata, og jeg har fått drøssevis med komplimenter for den, også fra menn.

Er slike handbag reviews av interesse, eller er det kun for spesielt interesserte?

Hva er deres favorittvesker?

Facebooktwitterpinterestmail

4 Comments

 1. Veldig flott veske, tidløs og elegant uten å være for jålete. For min del er det imidlertid uaktuelt med dyre designervesker, for det første fordi det ligger et (godt) stykke utenfor mitt budsjett, men også fordi veskene mine får litt hardhent behandling innimellom, jeg er rett og slett ikke alltid like flink til å være forsiktig med tingene mine 🙂

  • GlamGirl

   19. juli 2015 at 17:25

   Hei Karianne,
   Ha ha, jeg kjenner meg litt igjen, for jeg har det på samme måten med klær, særlig hvite klær. Du kan være sikker på at hvis jeg går hjemmefra i hvitt tøy, så dukker det opp en flekk i løpet av dagen. Synd, egentlig, for det er jo så fint 🙂 Men derfor kjøper jeg ofte klær fra kjedebutikkene og er godt fornøyd med det, og legger typisk mer penger i accessoirer. Veskene mine er jeg flinkere til å ta vare på, men hvis jeg skal ut på sjøen eller ut på byen for en sen kveld, lar jeg de nok dyreste stå hjemme.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.Blogglistenhits DFC1F6CE-AE34-4D56-B2852BAAF9DE1899-5AAD9EF9-6AF0-411E-879A2FDB7040A81D

© 2019 GateGlam

Theme by Anders NorenUp ↑