GateGlam

Litt glamour, litt byliv, litt strøtanker, litt meg

Ikke følg trendene slavisk – vær deg selv

Jeg leste et inlegg hos Sophie Elise i forrige uke, hvor hun skrev om noe jeg også har tenkt på den siste tiden. (Ikke at hun trenger lenker fra meg, men jeg lenker likevel, for jeg synes det var bra.)

Selv om jeg elsker alt av glamour og luksus, inkludert high fashion, Hollywood-kjendiser, dameblader og moteblogger, har jeg litt utfordringer med det konseptet at man automatisk skal begynne å like alt som er trendy akkurat nå. Jeg forstår at man blir påvirket av det man ser rundt seg hver eneste dag, og at slik påvirkning over tid får en til å begynne å like mange trender i gatebildet, særlig hvis man ser dem på it-jenter, men jeg har likevel litt problemer å kjøpe at man ofte forventes å forandre smak totalt fra en årstid til en annen.

«Fashion changes, but style endures.»

Coco Chanel

For ikke å snakke om en annen viktig faktor som ikke har noe med hva som er in å gjøre, og det er hvor viktig det er å ta hensyn til hva som kler nettopp din kroppsform og type, noe som ikke bør undervurderes for å få et godt resultat. Etter å ha levd noen år, har jeg for eksempel endelig begynt å skjønne at enkelte klær rett og slett ikke sitter så godt på meg. Kjoler og lange gensere som er vide rundt midjen og smalner rundt lårene får meg bare til å se oppblåst ut – uansett hvor godt de sitter på jenta på H&M-plakaten. Hvilket de alltid gjør. Og culottes, let’s not even go there; de får til og med syltynne Alexa Chung til å se lita og trinn ut.

Det fashion opprinnelig handlet om, var jo å uttrykke personligheten sin gjennom egen stil.  Å finne sitt individuelle særpreg, å leke seg med egen kreativitet, i grenselandet mot kunst – og ikke bare å iføre seg det de selger i butikkene akkurat nå.

«Elegance does not consist in putting on a new dress.» – Coco Chanel

Selv om det er moro med nye trender, farger og fasonger og det selvfølgelig ikke er noe galt i å eksperimentere med disse, synes jeg likevel det er viktig å være tro mot ens egen smak og personlighet, og kle deg i det som får deg til å se bra ut. Det er slik du skaper din egen stil og blir en som skaper trender, ikke følger dem – ved å ha det gøy og ikke ta  mote så altfor seriøst.

“I don’t do fashion, I AM fashion.”  

Coco Chanel

Facebooktwitterpinterestmail

4 Comments

 1. Det å finne gode hudpleieprodukter krever en del prøving og feiling, altså! Jeg har funnet den perfekte rensen for huden min, og det perfekte (natt)serumet, men når det kommer til fuktighetskrem, så sliter jeg. I motsetning til mange på min alder, så har jeg nemlig overhodet ikke tørr hud. Jeg har normal til fet blandingshud og blir blank i t-sonen, og jeg har ennå til gode å finne en god fuktighetskrem som takler akkurat det, som regel blir de enten litt for lite fuktighetsgivende på de normale partiene, eller så gir de for mye fukt til de fete partiene. Mulig at jeg må begynne med to ulike kremer? Så langt er det ingen favoritter som har pekt seg ut, og jeg har prøvd både luksusmerker, billigmerker og det meste imellom. Sukk! Men er enig i at Olay har bra produkter, da 🙂

  • GlamGirl

   27. juli 2015 at 16:30

   Hei Karianne,
   Hva slags rens og nattserum har du funnet? Jeg er alltid interessert i tips om gode produkter 🙂
   Jeg har også fet hud i t-sonen, men har etter hvert kommet frem til at jeg heller vil at huden skal være for fet enn tørr (innbiller meg at rynker setter seg lettere i tørr hud, og kviser får jeg heldigvis ikke lenger 😉 )
   Kanskje du er inne på noe med å bruke to forskjellige kremer?

   • Hei, rensen heter Bliss clog dissolving cleansing milk. Den inneholder enzymer, men er veldig mild og balanserer huden min fint. Jeg har prøvd mange andre renseprodukter, men kommer alltid tilbake til denne. Laveste pris jeg har funnet er hos blivakker.com.

    Serumet er REN’s omega 3 – serum. Jeg likte det ikke først, og det lukter litt spesielt, men huden blir utrolig fin!

    • GlamGirl

     27. juli 2015 at 20:26

     Takk for tips, Karianne!
     Skal skrive meg ansiktsvasken bak øret til neste shopperunde, har nemlig ikke funnet noen jeg er helt fornøyd med ennå.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.Blogglistenhits DFC1F6CE-AE34-4D56-B2852BAAF9DE1899-5AAD9EF9-6AF0-411E-879A2FDB7040A81D

© 2019 GateGlam

Theme by Anders NorenUp ↑