I julen har jeg gått for easy-lektyre, inspirert av siste sesong av Downton Abbey, og lest «Orkideens hemmelighet» av Lucinda Riley.

Jeg er en sucker for britisk herregårdsromantikk, og BBCs televisering av «Stolthet og fordom» på 90-tallet er en av mine absolutte tv-favoritter. Hvem elsker ikke Colin Firth som Mr Darcy? Hvem elsker ikke Mr Darcy punktum?

Så jeg prøver innimellom å lese nye bøker som skal være i samme genre, men uten å gjenfinne helt den samme stemningen. «Snobs» av Julian Fellowes (altså mannen bak «Downton Abbey») er vel en av de jeg har likt best.

Men nå, altså: Orkideens hemmelighet.

Bildet er klikkbart og tar deg rett til produktet.

Boken starter med et møte med søstrene Julia og Alicia Forrester, som er ulike som dag og natt. Julia er en mørk skjønnhet med olivenfarget hud, ravnsvart hår og kunstneriske evner, og hun er fra seg av sorg fordi hun nettopp har mistet både sønnen og mannen i en bilulykke. Alicia er den blonde, pliktoppfyllende storesøsteren, som forsøker å trøste Julia i sorgen.

De drar på auksjon på godset «Wharton Park», hvor famlien deres har vært tjenere i generasjoner. Nå skal «Wharton Park», som har gått i arv til en fjern slektning, selges pga. finansielle vanskeligheter. Der møter de den nye lorden, som er en fjern slekning av den tidligere godseierfamilien. Lord Kit Crawford viser seg å være ung, kjekk og sympatisk, men bærer på sin egen triste historie.

Vi får også flere tilbakeblikk til tiden rundt andre verdenskrig, hvor Julias bestemor var tjenestejente for den nye lady Wharton og fikk nært innblikk i tragediene som omspant det unge adelsparet.

Det mest spennende med Orkideens hemmelighet er ikke kjærlighetshistorien(e) som utspinner seg, men heller at det er et slags lag på lag med hemmeligheter, som glir som understrømmer gjennom historien og til slutt nøster seg pent sammen til en perfekt, liten knute.

«En klassisk good-read», som det står på forsiden. Anbefales til alle som aldri kan få nok av britisk adel og herregårdsromantikk.♥

 

Facebooktwitterpinterestmail