Huhei, hvor tiden går! Juni gikk forbi i en røyk. Det var enormt mange baller i luften på en gang, og mesteparten av energien gikk til jobbsøking i Oslo. Som tidligere nevnt her på bloggen, har vi hatt et sterkt ønske om å vende hjem. Greide vi det? Les videre for å se hvordan det gikk 🙂

Månedens opptur:

Yeah, jeg fikk den jobben jeg aller helst ville ha!!! Jeg var på flere jobbintervjuer i Oslo fra slutten av mai og gjennom juni, og jeg fant bare én jobb jeg virkelig hadde lyst på. Men da juni gikk og jeg ikke hørte noe mer etter førstegangsintervjuet, trodde jeg de hadde avdømt meg. Andre jobbtilbud tikket inn, og jeg var i ferd med å låse meg til ett, da innkallingen til andregangsintervju plutselig kom på tampen av juni! Da frøs jeg alle andre forhandlinger, reiste inn til Oslo og – om jeg skal si det selv – acet andregangsintervjuet! Beklager hvis det høres skrytete ut, men se for dere en hvalpete, overivrig jente som hopper opp og ned i bakgrunnen, så er dere nærmere sannheten. Dagen etter kom jobbtilbudet, og så måtte jeg takke nei til de andre og si opp nåværende stilling. Nok en gang har lykken stått meg bi, og nok en gang må jeg være streng mot meg selv og påpeke at jeg er altfor lite flink til å sette pris på all medgangen jeg har.

Vræl, vi er så heldige. Både mannen og jeg har fått de jobbene vi har drømt om, og han begynner straks i sin. Jeg skal bare jobbe ut oppsigelsestiden, så setter jeg kursen hjem for godt også – men først en måneds sommerferie. Lucky girl ♥

Månedens nedtur:

Antagelig da mannen pakket snippesken og flyttet til Oslo igjen – uten meg. Han hadde et jobbtilbud stående – jeg måtte finne meg en ny jobb først. Nå er vi i havn, begge to – heldigvis.

Månedens craving:

Er midt i en slankekur og craver ikke så mye, egentlig. Når jeg først bestemmer meg, er jeg ganske målrettet.

Månedens wantie:

En pinstripe suit for kvinner. Og den skal jeg gå til innkjøp av når jeg er et par kilo lettere.

Hotlink

Jeg har allerede en nydelig, nålestripet dressjakke fra Boss som jeg kuppet på Fretex for en slikk og ingenting. Men nå ønsker jeg meg en hel drakt. Det er ingenting som er så jobbfresht som en velsittende, nålestripet drakt på en kvinne.

Månedens reise:

Her kan jeg i grunnen bare repetere tidligere innlegg. Det har vært ørti turer til Oslo i juni, og det er alltid herlig å se igjen den fine byen. Nå kan jeg endelig gå rundt her uten en klump i magen igjen, for når vet jeg at jeg kommer meg hjem for godt snart. Osl♥ve. I helgen har jeg som vanlig oppsøkt de stedene hvor jeg kommer nærmest min elskede fjord.

 Månedens wanderlust:

Har ikke tenkt så mye på reising denne måneden. Det har bare vært så mye som har skjedd, og egentlig mye reising som har foregått ifm. både jobb og jobbintervjuer også.

Måndens kjøp:

En klassisk pysjamas og et par svarte sko fra H&M. Ikke så veldig spennende, altså, men pysjamasen blir fin å bruke til høsten. I den tropevarmen vi har nå for tiden, blir det kun til at jeg bruker t-skjorte.

Månedens serie:

Ser «The Good Wife» om igjen. En av tidenes beste advokatserier, kun toppet av «The Practice» etter min mening. (And I have seen them all…)

My girl

Månedens bøker:

«I’ve Got You Under My Skin» av Mary The Queen.

Bildet er klikkbart.

Månedens film:

Ingen film – kun serier. Ser jeg gjentar meg selv, men det blir virkelig lite film for tiden. Flere som har det sånn?

Månedens tips:

Gi aldri opp. Fortune favours the bold. Jeg føler meg veldig ofte heldig fordi jeg ofte oppnår det jeg vil, men hvis jeg skal være ærlig, så er det jo ikke bare flaks. Først og fremst må man ha et mål og dernest lage en plan for å komme dit. Det første er det vanskeligste for mange, men hvis du ikke greier å konkretisere et mål, så vil du heller aldri komme noen vei. De jeg kjenner som føler de henger fast i tilværelsen, er faktisk dem som ikke greier å formulere et mål. Når jeg spør dem hva de vil, så svarer de: «Det er det som er så vanskelig – jeg vet ikke!»

Mitt beste tips er å lage mindre ambisiøse delmål. Andre av de jeg kjenner lager seg helt urealistiske målsettinger, både i forhold til evner og faktisk situasjon i livet. Ikke tenk at du skal bli mangemillionær eller Kim Kardashian. Du blir heller ikke lege hvis du hater matte, eller fotomodell hvis du allerede er 25 år gammel og aldri har jobbet. Lag deg et realistisk mål som er faktisk oppnåelig innen fem eller ti år. Og så lager du en plan. Finn deg forbilder (virkelige mennesker) som har nådd dette målet, studér dem og se hvordan de kom seg dit. Du blir ikke advokat av å ta årsstudium i psykologi eller MTV-vert av å studere til prest.

Lykkes du ikke likevel? Det har skjedd meg et par ganger også. Da tar du en pust i bakken, justerer forventninger og mål og gyver løs igjen. Ingen kan klare alt, og ingen er mislykket av den grunn. Ikke drukne deg i dine egne shortcomings. Andre har andre ting de sliter med. Se deg om etter en annen vei til målet, eller modifiser målet slik at du kan nå det likevel, og gå på. Det er veldig sjelden noen god, objektiv grunn til å gi opp drømmene sine.

Hotlink

Jeg er frosken, såklart 😉

Månedens drikke:

Kronenbourg Fruit Rouge. Beste sommerølet <3

Månedens antrekk:

Det blir nok den ovennevnte nålestripede jakken fra Hugo Bosss.

Noe å se frem til i juli:

You bet! Ferie hele måneden, jo! Jeg skal være turist i egen by, nyte at jeg snart er tilbake igjen for godt, forberede at vi tar over den fine, fine leiligheten vår snart igjen. Slappe helger på fjorden i seilbåten. Neste uke er det meldt over 30 dager hver dag, it’s so freakin’ fantastic I cannot breathe. Beste sommeren ever ♥ I uke 30 blir det nok en ferie av noe slag, for da har mannen også fri, men kanskje «bare» en tur nedover fjorden som i fjor. Vi får se. Ingen voldsomme planer her, altså.

Ønsker alle en fin-fin juli – det har jeg planer om å ha!

Facebooktwitterpinterestmail