GateGlam

Litt glamour, litt byliv, litt strøtanker, litt meg

The Duke & I – anmeldelse

I forrige uke gjorde jeg ferdig «The Duke & I» av Julia Quinn. Julia er en amerikaner som er forelsket i britisk adelsliv, og hun skriver britisk engelsk forbausende godt. Humoren er også mer britisk enn amerikansk (heldigvis). Jeg ble overrasket da jeg oppdaget langt uti boka at det var en amerikaner som hadde skrevet det.

På den annen side, samtidig fikk jeg forklaringen på hvorfor det var hete sexbeskrivelser i en prippen engelsk perioderomanse fra Regency-tida….

Daphne Bridgerton er ugift og eldstedatter i en stor ungeflokk i 1813, og dette innebærer at moren er desperat etter å få henne gift før de yngre søstrene kommer i riktig alder, slik at hun ikke får flere å gifte bort på en gang. Tenk «Pride and Prejudice». Moren til Daphne lider nemlig ingen økonomiske nød, for hun er en viscountess, men på den tida hadde ikke en kvinne sosial anseelse uten ekteskap.

Kjekke, avmålte og mystiske Simon Basset dukker plutselig opp på Londons sosiale scene. Ikke bare er han tiltrekkende – han er også hertug. Grunnen til at han er avmålt har imidlertid sammenheng med en dyster hemmelighet fra barndommen.

Han og Daphne inngår en avtale om en fake forlovelse for å holde friere unna på begge sider, men de går forbausende godt overens….

Dette er veldig overfladisk chick lit, men det meste fra Regency-perioden går rett hjem hos meg, ihuga Austen-fan som jeg er. Hvis dette er noe for deg også, kan du kjøpe boka her:

Facebooktwitterpinterestmail

2 Comments

 1. Her var det mye lekkert, gitt 🙂 Jeg har en jobb uten kleskode, men jeg har fått noen nye arbeidsoppgaver som innebærer mer møtevirksomhet og reising, så jeg må nok oppgradere litt! Men drakter og bluser er nok ikke nødvendig 😉

  • GateGlam

   26. februar 2016 at 19:48

   Hei Karianne,
   Takk 🙂
   Gøy med nye arbeidsoppgaver, og reising og møtevirksomhet er jo definitivt en god grunn til å fornye garderoben litt!
   I Oslo er det fortsatt litt vinter i luften. Fikk beskjed fra Posten om at pakken fra Nelly var kommet i dag allerede, så jakken havner nok i bruk med én gang.
   God helg ønskes deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.Blogglistenhits DFC1F6CE-AE34-4D56-B2852BAAF9DE1899-5AAD9EF9-6AF0-411E-879A2FDB7040A81D

© 2019 GateGlam

Theme by Anders NorenUp ↑