GateGlam

Litt glamour, litt byliv, litt strøtanker, litt meg

The Duke & I – anmeldelse

I forrige uke gjorde jeg ferdig «The Duke & I» av Julia Quinn. Julia er en amerikaner som er forelsket i britisk adelsliv, og hun skriver britisk engelsk forbausende godt. Humoren er også mer britisk enn amerikansk (heldigvis). Jeg ble overrasket da jeg oppdaget langt uti boka at det var en amerikaner som hadde skrevet det.

På den annen side, samtidig fikk jeg forklaringen på hvorfor det var hete sexbeskrivelser i en prippen engelsk perioderomanse fra Regency-tida….

Daphne Bridgerton er ugift og eldstedatter i en stor ungeflokk i 1813, og dette innebærer at moren er desperat etter å få henne gift før de yngre søstrene kommer i riktig alder, slik at hun ikke får flere å gifte bort på en gang. Tenk «Pride and Prejudice». Moren til Daphne lider nemlig ingen økonomiske nød, for hun er en viscountess, men på den tida hadde ikke en kvinne sosial anseelse uten ekteskap.

Kjekke, avmålte og mystiske Simon Basset dukker plutselig opp på Londons sosiale scene. Ikke bare er han tiltrekkende – han er også hertug. Grunnen til at han er avmålt har imidlertid sammenheng med en dyster hemmelighet fra barndommen.

Han og Daphne inngår en avtale om en fake forlovelse for å holde friere unna på begge sider, men de går forbausende godt overens….

Dette er veldig overfladisk chick lit, men det meste fra Regency-perioden går rett hjem hos meg, ihuga Austen-fan som jeg er. Hvis dette er noe for deg også, kan du kjøpe boka her:

Facebooktwitterpinterestmail

2 kommentarer

 1. Jepp, disse funker som bare det 🙂 Har ikke brukt dem på en stund nå, og den pannerynka begynner å bli temmelig synlig. Takk for eBay-tips, tror jeg skal bestille ny forsyning med en gang, jeg!
  Karianne recently posted…5 ultimate sommerplaggMy Profile

  • GlamGirl

   8. juli 2015 at 09:25

   Karianne,
   Ja, ikke sant? 🙂 Veldig synd at de ikke lenger fører dem i Norge, men ebay er jo også greit, da. Jeg pleier å bestille ting fra Storbritannia, da kommer de raskt og greit til Norge.

   Ja, jeg har det på samme måte som deg, hvis jeg går tom for Frownies, dukker nyven opp i løpet av noen få dager..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badgeBlogglistenhits DFC1F6CE-AE34-4D56-B2852BAAF9DE1899-5AAD9EF9-6AF0-411E-879A2FDB7040A81D

© 2020 GateGlam

Tema av Anders NorénOpp ↑